Η ιατρική μέθοδος PRP (PLATELET RICH PLASMA= πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) είναι μια νέα τεχνική αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος που εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του δικού μας αίματος, καθώς διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος μέσω της ενεργοποίησης των φυσικών μηχανισμών αναγέννησης, συμβάλλοντας σε ένα σώμα απαλλαγμένο από κυτταρίτιδα και χαλάρωση.

Ονομάζεται και αυτόλογη μεσοθεραπεία γιατί προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια, τα οποία επιλεκτικά και με ειδικό χειρισμό απομονώνονται μετά από φυγοκέντριση του αίματος μαζί με το πλάσμα. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που παράγονται από κάποια κύτταρα στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που  έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα. Εκτός από αιμοπετάλια το PRP περιέχει βασικές πρωτεΐνες του αίματος, θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, αμινοξέα) αλλά και ποσότητα λευκών αιμοσφαιρίων.

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα PRP εγχύεται στην επιφανειακή στοιβάδα του δέματος και ειδικότερα στις περιοχές όπως μπράτσα, προσαγωγοί, μηροί, γλουτοί και κοιλιά,  βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και μειώνει θεαματικά την κυτταρίτιδα «την όψη φλοιού πορτοκαλιού». Με την παραγωγή νέου κολλαγόνου δημιουργεί ένα σφριγηλό σώμα.

Είναι μια μέθοδος ασφαλής χωρίς παρενέργειες όπως αλλεργίες. Είναι ανώδυνη και ιδιαίτερα αποτελεσματική, με θεαματικά αποτελέσματα.