Η μεσοθεραπεία PRP (PLATELET RICH PLASMA= πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) είναι μια θεραπεία αντιγήρανσης , η οποία εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του δικού μας αίματος, καθώς διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος μέσω της ενεργοποίησης των φυσικών μηχανισμών αναγέννησης  του δέρματος με στόχο την αντιγήρανση και την ανανέωσή του.

Ονομάζεται και αυτόλογη μεσοθεραπεία γιατί προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια, τα οποία επιλεκτικά και με ειδικό χειρισμό απομονώνονται μετά από φυγοκέντριση του αίματος μαζί με το πλάσμα. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που παράγονται από κάποια κύτταρα στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που  έχουν υποστεί βλάβη και να ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα. Εκτός από αιμοπετάλια το PRP περιέχει βασικές πρωτεΐνες του αίματος, θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, αμινοξέα) αλλά και ποσότητα λευκών αιμοσφαιρίων.

Η διαδικασία αυτή προκαλεί την τοπική απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων οι οποίοι προάγουν:

  1. Την αγγειογένεση, επομένως την καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος
  2. Τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος
  3. Την προσέλκυση και συγκέντρωση νέων ινοβλαστών, κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, μόρια αναγκαία για τη διατήρηση της σφριγηλότητας και ενυδάτωσης της επιδερμίδας

Η θεραπεία του PRP είναι ιδανική για δέρματα άτονα και θαμπά και με έντονα σημάδια χαλάρωσης, φωτογήρανσης, & ρυτίδων.

Είναι μια μέθοδος ασφαλής χωρίς παρενέργειες όπως αλλεργίες. Είναι ανώδυνη και ιδιαίτερα αποτελεσματική με  θεαματικά αποτελέσματα.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other